Kuten kerroinkin, on viime aikojen juttu ollut hääpäivät. Juhannusviikolla oli meidän 5-vuotishääpäivä, heinäkuun alussa tarjoilin mäyräkoirakakkua siskoni ja hänen miehensä hääpäivänä ja viime lauantaina olimme juhlimassa tuoreita häitä. Hää(päivä)lahjoja siis.

Kun menimme mieheni kanssa naimisiin, saimme mukaan listan hääpäivistä. 1. hääpäivä oli paperi-, 2. pumpuli-, 3. nahka-, 4. keramiikka- ja  5. hääpäivä oli puuhääpäivä jne. (Joissain listauksissa ensimmäinen ja toinen hääpäivä ovat toisinpäin, mutta meillä ne mainittiin tässä järjestyksessä. Eräs hääpäivänimilista löytyy Wikipediasta.) "Ovela" strategiani on se, että minä hanskaan lahjojen kanssa nämä alkupään hääpäivät ja kun saavumme tuonne hopeaan ja muihin arvometalleihin, on vaaka kallistunut minulle saamapuolelle... :D Ensimmäisenä hääpäivänä annoin miehelleni lahjaksi häämatkasuunnitelmamme paperilla. Menimme aikanaan salaa naimisiin ja häämatkamme suuntautui hääaterialle Koivuniemeen. Se ei sinänsä ollut lainkaan pöllömpää, mutta halusin kuitenkin viettää vähän häämatkaisempaa aikaa. Toisena hääpäivänä annoin miehelleni puuvillapaidan, johon oli painettu "hänen logonsa". Kolmantena hääpäivänä olin raskaana, joten nahkaosuus oli hyvin hoidossa, joten hääpäivälahjaksi annoin "vain" isyyspakkauksen, jossa oli mm. samanlainen, mutta vauvalle tehty paita em. pumpulihääpäiväpäivälogolla. Viime vuonna... No, en edes muistanut, mikä hääpäivä neljäs hääpäivä olikaan, joten tarkistin sen tuosta Wikipedian listasta enkä usko antaneeni mitään lahjaakaan. Luulen, että kuitenkin muistimme päivän, ainakin halauksen verran <3. Tänä vuonna tarkoitukseni oli antaa käsityönä tehty puinen lumilauta Powder Flowerista, mutta se jäi. Ehkä sitten joskus... Sain mieheltäni lahjaksi kesäkannussa olleen ruukkuruusun ja minä tein meille illallisen, jonka nautimme kaksin pikku-Äijän mentyä unille. Ihanaa, rentoa ja mukavaa :)

Hääpäiväillallisemme jälkkäriksi tein brownieta, sillä hankin juuri "tarttumattoman" (HAH!) brownievuoan. Innostuin brownien tekemisestä niin paljon, että olen sen jälkeen vienyt useita brownieita tuliaisiksi ja päätin tehdä myös suklaata rakastavien talouteen jo aiemmin lupaamani mäyräkoirakakun browniepohjalla. Väliin laitoin vadelmia ja valkosuklaakermaa.

Brownie ei ollut kovinkaan onnistunut pohjavalinta muotokakkuun, mutta onnistuihan se palapelitekniikalla. Kuumuus oli merkittävä osatekijä valmistusvaiheessa, sillä valkosuklaakerma ja sokerimassa eivät enää tietyn ajan jälkeen olleet kovinkaan yhteistyöhaluisia. Niinpä jossain vaiheessa vain annoin olla ja tyydyin lopputulokseen. No, kakku kuitenkin maistui sekä alkuperäiselle synttärisankarille että yllätyshääpäiväsankareille, joten aika onnistunut keikka kuitenkin.

Koska olen kirjoittanut vain hääpäivälahjoista, on kohtuullista puhua vähän häälahjoistakin. Olimme lauantaina häissä, jossa "villi" morsian oli kaunis ja "veijari"-sulhanen onnellisen näköinen. Hääpari on lähdössä pian ilmeisesti vuodeksi kiertelemään maailmaa, joten he eivät kaivanneet mitään tavaralahjoja. Ystäväpariskunta, jonka kanssa yhdistimme lahjavoimamme ehdottivat ravintola Farangin maistelumenulahjakorttia viineineen. Nerokas lahjaidea! Toivottavasti hääparikin piti lahjasta. Lisäksi sovimme, että minä teen askartelija-paskartelijataidoillani kortin hääparille. Ostin suosikkiaskartelukaupastani AnnLiis Artésta kauniin korttipohjan ja virkkasin siihen kaksi sydäntä, vaaleanpunaisen ja sinisen. Sydämet ompelin korttiin ja laitoin taustalle silkkipaperin, jonka alle sain jemmattua ompelulangat.

Virkkausinnostuksen korttiin sain raskaana olevalta ystävältäni, joka joutuu ottamaan lunkisti ja vain virkkaa pötköttämisen lisäksi. Ja kun olin saanut käsityöpään auki, ryhdyin neulomaan.. joululahjoja! Lisäksi aloitin virkkaamaan itselleni laukkua ja seuraavatkin käsityöt on jo katsottuna. Joululahjoista täytyy tässä vaiheessa kertoa vain harkitusti, mutta enköhän jotain jossain vaiheessa vähän paljasta. Ehkä.