Oon jo joitakin kertoja törmännyt mun mielestä jopa käänteentekevään ajatukseen, minkä haluan nyt kirjoittaa ylöskin. Nyt kun keksisin vielä miten...

Jokin aika sitten katoin jotain ruoanlaitto-ohjelmaa. Ko. jaksossa oli kaksi keskenään kilpailevaa joukkuetta, jotka saivat ostaa tarvikkeita kolmen ruokalajin ateriaan vain tietyiltä käytäviltä kaupassa. Toisella joukkueella oli mun mielestä melko hyviä vaihtoehtoja ja he ostivatkin hyvältä vaikuttavia raaka-aineita. Toisella joukkueella ei ollut niinkään hyvä säkä käytävien kanssa ja he vielä ostivat tosi huonon tuntuisia raaka-aineita, mm. maustettua majoneesia ym. Olin sata-varma, että hyvien raaka-aineiden joukkue voittaisi. Mutta hahaa! Huonojen raaka-aineiden joukkueen oli PAKKO käyttää mielikuvitustaan, kun taas hyvien raaka-aineiden joukkue vain ratsasti hyvillä raaka-aineillaan. Lopulta voittajajoukkue olikin tuo huonojen raaka-aineiden joukkue.

Tänään katoin jotain toista lifestyle-ohjelmaa, jossa pariskunta muutti kaupungista saareen ja ryhtyivät kunnostamaan ostamiaan rakennuksia ja rakentamaan alueelle leirintäaluetta. He hakivat lainaa, mutta byrokratian takia sen saaminen venyi ja heidän säästönsä ehtivät loppua. Mutta! Silloin astuikin jälleen kehään mielikuvitus ja ylläri-pylläri, mutkat suoristettuna, lopputulos oli great happiness!

Ajatukseni on, että ensinnäkin kaikilla on mielikuvitusta, se pitää vain löytää erinäisten kerrosten alta! Musta meidän (pienten) lasten vanhempien ja lasten kanssa työskentelevien tulisi kiinnittää mielikuvituksen vaalimiseen suurta huomiota, sillä monesti nuo em. kerrokset on ympäröivien aikuisten kasaamia. Mitäs sitten, jos värittäessä ei pysytä rajojen sisällä tai karhut on sinisen kukertavia?! Toinen ajatukseni on, että mielikuvituksella saadaan parempaa aikaan kuin ilman sitä. Kannattaa välillä haastaa itseään. Meillä iso-Äijä osaa käyttää mielikuvitustaan, mulla on siinä(kin) asiassa paljon opittavaa häneltä.

Sitten vielä sananen sadasta tavarasta pois. Meiltä lähti liikenteeseen Mummilta saamiani kristallilaseja (6 isoa ja 6 pientä) sekä lasilautasia, hänen vanha kelsiturkkinsa, toinenkin takki, imetystyyny ja vähän vauvan vaatteita. Laskisin nämä yhteensä neljäksi pois (lasit 2, lautaset 1, takit 1, vauvatarvikkeet 1). Tällä kertaa ne menivät kiertoon äitini kautta. Ainakin imetystyyny pääsi jo hyvään kotiin, samoin kristallilasit ja lautaset pääsevät kaapeistamme pölyttymästä hyvään käyttöön. JEE! Tämän lisäksi iso-Äijä siivosi kaappinsa ja poisti paljon tavaraa. Se ja vastedes kaappien POISTAVA siivoaminen saa poistoarvokseen (hieno termi;) 1. Ja vielä yksi poisto: siivosin lehtipinoani ja lopetin pari lehtitilausta: poistoarvo 1 (lopetin lehtitilaukset jo ennen projektin alkua). Ehdimme tässä välissä saada lahjojakin, mutta poistosaldomme kohoaa jo kuuteen sadasta! Näin se homma etenee :)