Ooh, joulukalenteripäivitys, jota oon jo vähän odottanutkin: HERKKULAHJAT, nam!

Herkkulahjat on... herkullisia, vähintään. Niistä saa helposti yksilöllisiä ja hemmottelevia. Ja koska jouluna saa herkutella, voi herkkulahjatkin nauttia hyvällä omallatunnolla. Niitä on kaiken muun hyvän lisäksi mukava miettiä ja tehdä, etenkin, jos ei pyri tekemään kaikkea itse, tai ainakaan kaikkea itse liian tiukalla aikataululla. Musta parhaat lahjat ovat sellaisia, jotka tuottavat iloa sekä saajalleen että antajalleen (kuten mainitsinkin, tykkään lahjojen antamisesta puhtaasti itsekkäistä syistä:).

No niin, mitäpä voidaan sitten herkkulahjoihin laittaa... Lyhyesti: mitä vain herkkuja. Parhaita herkkuja ovat tietysti sellaiset, joista tietää myös lahjan saajan pitävän, mutta pienellä miettimisellä keksii sellaisiakin herkkuja, jotka ovat niin yleisiä, että ne tulevat joka tapauksessa käyttöön. Koska olen odottanut tätä, haluan tehdä pienen listankin ja herkkufiilistellä samalla.

Kotitekoisia: suklaakonvehteja, pikkuleipiä, kakkuja, leipiä, säilykeherkkuja, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipuleita, oliiveja...

Kauppatavaraa: kalasäilykkeitä, hunajaa, maustesekoituksia, erilaisia koristerakeita, sinappia...

Sitten näitä voi yhdistellä ja pakata kauniisiin purkkeihin ja / tai purnukoihin ja tehdä vaikka herkkukorin ja ... vaikka mitä. Myös myyjäisistä löytää paljon hyviä herkkuja herkkulahjoiksi. Myyjäisistä ostamalla tuetaan myös järjestävän tahon toimintaa, sillä myyjäisten tuotto voi olla yllättävän suuri osa heidän vuosituloistaan. Hyvää mieltä ja hyviä herkkuja.

Herkkumielellä :)