Viikko jouluun, JEE!

Tässä vinkissä on paljon samaa kuin aiemmissakin aika-ajatuksissa, tosin uusin vivahtein. YHTEINEN AIKA. Se on arvokasta aina, oli tilanne mikä hyvänsä. Ja nyt seuraa tämän vinkin ydin: YHTEINEN AIKA, jossa KAIKISTA järjestelyistä vastaa mies. Vinkkini oli ensin nimellä "parisuhdeaika", mutta tarkemmin muistin lokeroita kaivettuani tajusin, että kyllä tämä vinkki koskee myös yhdessä perheen kesken vietettyä aikaa. Pääpointti on, että olipa yhteinen aika miehen ja naisen tai koko perheen yhteistä aikaa, voisi mies joskus ottaa hoitaakseen kaikki järjestelyt. Näitä järjestelyjä ovat käytännössä aloite yhteisestä ajasta, lapsenvahti (ei tarvita koko perheen yhteisellä ajalla tai jos lapsia ei ole), ohjelma (voi olla myös leffailta kotona, jolloin mies päättää leffan, joka on potentiaalisesti kaikista hyvä), ruoka (voi olla myös pizzaa, mutta pöytävarauksen tekeminen esim. äitienpäiväksi on ISO plussa) ja mahdollinen yöpyminen (ei tarvita, jos yövytään kotona). Ja vielä tarkennuksena todettakoon, että vaikka itse allekirjoitankin nämä ajatukset, en puhu pelkästään omalla suullani, vaan nämä perustuvat useiden äitien sanomisiin.

En usko, että kovinkaan moni mies lukee blogiani, mutta hätä ei ole tämän näköinen vaan tämän vinkin perillemenon voi hoitaa monin keinoin. Esimerkiksi tällaisen lahjavinkin suora antaminen ystävän miehelle (ei välttämättä omalle) ja toive ystävälle samanlaisen vinkin antamisesta omalle miehelle. Toinen mahdollisuus on antaa vinkki tästä blogista miehelle. Ainakin meidän perheessä mulle on kuulemma kaikkein vaikeinta antaa lahja, vaikka se olenkin yleensä minä, joka on kirjoittanut toiveitaan kirjallisesti ylös joulutoivelistaan. Joidenkin (miesten?!) saattaa olla hankala keksiä lahjoja ja täältä voi löytyä vinkkejä. Ja vielä yksi vaihtoehto: lahjavinkin antaminen omalle miehelleen ystävällisessä hengessä.

Tätä lukiessa voisi ajatella minun olevan naissovinisti (naiselle, joka suhtautuu alentavasti miehiin, ei taida olla omaa termiä? Feminismiä tämä kirjoitus ei ainakaan ole), mutta se ei ole lainkaan tarkoitukseni. Miehet ja naiset ajattelevat (joitakin?) asioita eri tavoin. Mies saattaa ajatella kaiken sujuvan hyvin, kun nainen kaipaisikin pientä irtiottoa arjesta. Mies saattaa myös ajatella, että naisenhan kannattaa hoitaa järjestelyt, sillä hän keksii enemmän vaihtoehtoja ja hän osaa ehkä hoitaa järjestelyt paremmin, kun taas nainen kaipaisi nimenomaan sellaisen irtioton, jolloin hän saa vain "ottaa irti" (hih) jonkun muun hoitaessa järjestelyt. Vaikka meilläkin Iso-Äijä osallistuu Paljon kotitöihin, toivoisin silti joskus oma-aloitteisuutta enemmän. Ehkä etenkin, kun on kyse toisen (eli tässä tapauksessa minun :) huomioimisestani.

Kirjoittelemisiin uuden vinkin kanssa :)