Mulle on kertynyt ihan älytön lista (kyllä, olen tehnyt oikean listan) asioista, jotka pitää heti raportoida. Nyt en vain tiedä, että mistä aloittaa. No, sukellan vain sekaan.

Viime viikonloppuna oli juhlakeskittymä. Kummipoikani täytti perjantaina jo 12, lauantaina olimme ylppärijuhlissa ja sunnuntaina monen syyn juhlassa, jotka paljastuivatkin ristiäisiksi(-kin). En ollut hankkinut vielä kummipojalleni lahjaa, sillä äitienpäivänä jutellessamme avattiin kakkuvaihtoehto. Sainkin kakkutoiveen: mäyräkoiran muotoinen suklainen kakku. Ensin minulla löi hetken tyhjää, mutta nyt minulla on jo alustava suunnitelma kakusta. Kerron toteutuksesta sitten aikanaan täällä. Lakkiaisissa olimme liikkeellä varsin perinteisellä setillä, mutta luulen sen osuneen ihan oikeaan. Joskus perinteiset lahjat voivat olla ihan paikallaan. Sunnuntain juhliin ei toivottu lahjoja, mutta halusin kuitenkin viedä jotain. Kävin ostamassa enkelipelargonian (tosi kaunis kukka, ei lainkaan pelargonia-nimensä mukainen) ja pakkasin kassiin sen, pienen shampanjapullon sekä meiltä jääneitä siemeniä ja istukkaita. Kyllä, turvauduin jo olemassa oleviin lahjoihin eli harrastin suorastaan lahjakierrätystä. Suosittelen! Itseltä voi löytyä kaapeista jotain erinomaisen hyvin lahjoiksi kelpaavia asioita. Jotain voi viedä sellaisenaan ja jotain voi vielä tuunata.

Hyvinkään Aarikan myymälässä on tällä viikolla remonttiale, kolme tuotetta ostamalla halvimman saa ilmaiseksi. Kävin siellä tekemässä löytöjä, ihan vain varmuuden vuoksi. Ensimmäisenä törmäsin runorättihyllyyn. Siis niihin rätteihin, joissa on mukavia kuvia ja / tai osuvia lausahduksia. Ostin niitä pinon, sillä ne on tosi käteviä pikkulahjoja ja sopivia lahjoja lähetettäväksikin. Ostin ihanan värisen ekologisen rätin myös Hyvinkään taidemuseosta ennen joulua ja jokin aika sitten löysin "itsetehtyjä" rättejä lehdestä ja niitä voi teettää osoitteessa www.emotuotanto.fi (en löytänyt rättitietoja itse, joten kyselin niitä Emotuotannosta ja tiedotan niistä myöhemmin täällä). Rätti voi kuulostaa ihan pöhköltä lahjalta, mutta nykyään niitäkin saa varsin yksilöllisinä versioina. Sitä paitsi esim. muuton ollessa vielä alussa jokin normirättisettikin voi olla ihan tarkoituksenmukainen tuparilahja. Rätti on hyvä juttu. [Kiireellinen päivitys:] aiemminkin oli puhetta räteistä, nimittäin Virkkukoukkusen räteistä. Tämä tuli mieleen, kun bongasin lehdestä kauniita tiskiharjojakin (tiskiharjat ovat se kiireellinen osuus;). Ihana mökkituliainen voisi olla kiva rätti, tiskiharja ja vaikkapa ekologinen tiskiaine jossain kivassa korissa. Tiskaaminen ei ole aina kovin inspiroivaa, mutta mukavat välineet, joista tulee vielä läheiset mieleen, voisivat auttaa kummasti.

Aarikalta löytyi muutakin. Ystäväni joutuu viettämään pitkän ajan sairaalassa. Olen menossa moikkaamaan häntä lähiaikoina ja halusin piristää häntä jotenkin ja viedä aurinkoisia ajatuksia mukanani. Aarikan myymälässä oli monenlaisia ihania tyynyliinoja, joista yhdessä oli aurinko. Varsin konkreettista aurinkoa siis luvassa. Ja oli Aarikalla muutakin, kannattaa käydä tsekkaamassa.

Aarikka-keikalla kävin myös postissa ja ah, siellä oli myynnissä Kuinkas sitten kävikään -kortteja ja -postimerkkejä. Aina ei pääse itse paikalle, mutta kirjeet ja kortit piristää kummasti. Oikeat muumikuvitukset sopivat lisäksi melko monelle. Postistakin voi siis tehdä lahja- tai ainakin piristyslöytöjä.

Postista kävimme noutamassa pikku-Äijän kattilasetin. Hän on innostunut ruoanlaittojutuista ja tein hänelle pahvilaatikosta ja "muista roskista" hellan (lisään kuvan myöhemmin). Hella on osoittautunut käytössä melkoiseksi hitiksi! Hyvien laatikoiden kanssa kannattaa ajatella "laatikon ulkopuolelta", ehe-ehe. No, joka tapauksessa haimme postista kattiloita ja muita keittiötarvikkeita. Kattilat ja pannut ovat hyviä, mutta AU! niiden laatikossa opetettiin leikkimään niillä. Just...Ohjeet olivat vanhemmille tarkoitettuja ja niillä haluttiin tukea kattiloiden opettavaisia puolia. En tiedä, paransiko se asiaa. Mitenkään. No, yritän päästä asian yli. Kattilat, kattilat, (leikkiohjeet), KATTILAT. Hackmanilla on ihania kesäastioita, mahtavia lahjoja.

KESÄ :)

Ps. Minulta unohtui viimeksi mainita parikin ihanaa saamaani lahjaa. Sain anne vasko-kuosisen muistikirjan (<3 muistikirjat <3) sekä toiselta kummipojaltani ihan itse hama-helmistä tehdyn, PIMEÄSSÄ LOISTAVAN rannekorun. En ole vielä testannut pimeässä loistamista, mutta koru on mielestäni oikeasti kaunis. Helmikukkien väliin on laitettu rannekoruun sopivat koruosat (niillä on ehkä joku nimikin...), joten koru on ihan oikean korun näköinen. Hama-helmistä voi tehdä vaikka mitä.