Taas lyhyt töiden keskellä kirjoitettu postaus. Ah, josko pian pääsisin kirjoittamaan enemmän kuin pari sanaa! Sitä odotellessa...

Otimme itsenäisyyspäivänä esiin joulukoristeita. Ihailin opiskeluaikana lahjaksi saamaani tonttulasipalloa, laitoin sen esille ja mietin, että joulukoristeita voisi ryhtyä keräämään... tai antamaan lahjaksi. Tonttupallon ilo oli tällä kertaa lyhyt (ja lopullinen), sillä herranterttu Pikku-Äijämme ihastui siihen myös ja hetken päästä oli jäljellä märkä lattia, lasin siruja ja yksi kolhiintunut tonttu. Se tonttu sanoi heippa, mutta sitä parempi syy ruveta keräämään (itselle tai muille) kauniita joulukoristeita. Eräs ihana joulukoriste, jollaisia meille on jo jonkin verran kertynyt, on Kalevala Korun Juhlan aika. Joka vuosi uusi, kaunis joulukoriste ja ihana lahja.

Oh, meinasin kadottaa toisen lahjaidean, vaikka kyse on tosi tärkeästä jutusta. Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Punainen Risti, YLE ja Kesko järjestävät tänä vuonna jo viidettätoista kertaa Hyvä Joulumieli -lahjakeräyksen. Keräyksen tuotto jaetaan kotimaan vähävaraisille lapsiperheille 70 euron lahjakortteina ruokakauppaan. Lahjoitus Hyvään Joulumieleen tuo moninkertaista Hyvää Joulumieltä! Kaikki eivät tarvitse tavaraa, mutta tieto tällaisesta lahjasta voi tuoda paremman mielen niin lahjan kuin lahjakortinkin saajalle ja sen lisäksi lahjan antajalle.