Työt alkavat kahden viikon kuluttua ja ilmeisesti sen takia musta on kuoriutunut kodinhengetär. Virkkaan, neulon, leivon, järkkään ja musta tuntuu, että en oo hetkeen pysähtynyt ollenkaan. No, hyvä niin, kämppä ei oo mitenkään erityisen siisti, joten toivottavasti hengetärmeininki jatkuu jonkin aikaa.

Oon yhdistänyt näppärästi leivontainspiksen ja lahjajutut. Meidän perheen navat ryhtyivät jo natisemaan liitoksissaan, joten oon sopinut vieväni jälkiruokia lähiaikojen kyläilypaikkoihin. Viime viikolla leivoin jo kotiin leipää,
karjalanpiirakoita
 

ja mansikkaleivoksia
,

joten mansikkatiramisun
,

lakkajäätelötortun ja daim-kakun nauttiminen tapahtuu isommalla porukalla. Kaksi viimeistä ovat vasta tekeillä, mutta jahka ne on valmiina, voin lisätä niistäkin kuvan (kuva lisätty seuraavaan kirjoitukseen).

Edellämainittujen lisäksi leivoin eilen erään lastenruokavalmistajan innoittamia "ei lisäaineita, ei makua" -keksejä lapsille. Reseptin oon kehittänyt ihan ite, taputus selkään. Perusohje on:

n. 5 dl jauhoja, hiutaleita, leseitä
0,5 - 1 dl pähkinöitä hienonnettuna
2 dl valmissmoothieta / mehua (voi korvata myös hedelmäsosepurkilla)
1 - 2 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
(makeuttamiseen hunajaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää neste ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja niin, että saat muokattua taikinasta pallon. Kelmuta ja laita n. puoleksi tunniksi kylmään. Kauli ja leikkaa kekseiksi. Paista 175 asteessa 10-15 min.

Eilen lisäsin taikinaan myös hienonnettuja rusinoita. En saanut niitä kovinkaan hienoksi, olisi ehkä kannattanut ensin jauhottaa ne (Ehkä!). Itse en ko. kekseistä juuri välitä, mutta ainakin pikku-Äijällä menee ihan täydestä, samoin monella muulla lapsella, joille keksit eivät ihan vielä tarkoita sellaisia oikeita, hyviä keksejä :)

Kodinhengetär kuittaa ja palaa.