Aloitin elokuun alussa kahden vuoden tauon jälkeen työt ja olo on ollut melko lahjaton eikä Vällärin väsäyksistäkään ole mitään uutta sanottavaa. Elokuussa oli kuitenkin raportoimisen arvoisia pienten herrasmiesten synttäreitä.

Elokuun puolivälissä kummipoikamme täytti jo viisi vuotta! Tein jo keväällä hänen pikkuveljelleen synttäripäivälahjaksi kakun ja kummipoikamme aloitti ilmeisesti välittömästi oman kakkunsa suunnittelun :) Niinpä synttärilahjavalinta oli selkeä: kummipoikamme sai lahjaksi kakun. Toukokuun toive oli jäätelöauto, heinäkuun toive oli merikakku vaaleansinisellä kermavaahdolla, seuraava toive oli sydänkakku ja lopullinen toive oli, ta-daa, Lego Star Wars -kakku. Tällaisen kuvan sain aikaan:


Vaikka kuva oli ihan hieno, ei kakku muuten ollut kovinkaan onnistunut. Tai siis, se oli musta ihan hyvän makuinen, mutta se oli liian kostea ja se le - vi - si. Onneksi se hävisi pian muihin suihin :)

Samana päivänä vietettiin myös toisen kummipoikamme pikkuveljen yksivuotissynttäreitä ja annoimme hänelle lahjaksi... KAKUN! Kuinka yllättävää :D Ykköskakku meni tutulla, Mona Lisalta napatulla ykköskakkukaavalla. Kakusta tuli tällä kertaa tällainen:

Sitten tuon meidän Pikku-Äijän 2-vuotissynttäreihin. Emme häntä vielä itse liiemmin lahjo, mutta jotain kuitenkin... Naapurissamme on kangaskauppa, jonka ikkunassa on ollut jo jonkin aikaa TRAKTORIkangasta. Trattrit on PÄ:n juttu ja niinpä tein hänelle "lahjaksi" uudet traktoriverhot ja lakanat. Pussilakanan ompelu ei ollutkaan ekalla kerralla ihan niin iisi-piisi juttu kuin olin ajatellut, mutta eipä sitä lakanaa millekään tarkastukselle erikseen alistetakaan eli hyvin kelpaa. Verhot näyttävät paikoillaan ihan hyviltä ja PÄ ainakin tykkää.


Elokuun lopussa vietimme myös synttärijuhlia. Tarjolla oli karjalanpiirakoita ja munavoita, kanasalaattia, suolaisia muffineja, suklainen vadelmajäätelötorttu, suklaamuffineja, suklaapusuja ja tietenkin kakku. Timppa on in eikä kakunkaan aihetta tarvinnut miettiä (taisin päättää sen viimeistään keväällä, ehkä aiemminkin;)


Tuossa kakussa käytin ekaa kertaa kaulittavaa (vaahtokarkin makuista) massaa. Se oli musta sokerimassaa mukavampi käsitellä. Tällä kertaa leikkasin ylimääräiset massat pois pizzaleikkurilla ja olin kerrankin suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen. Kehitys kehittyy..!

Päiväkodissakin vietettiin PÄ:n synttäreitä. Sankarin valinta oli nallekakku ja hän sai tehdä koristeluun viimeistelytkin <3

Syyskuussa vietämme vielä yksiä kaksivuotissynttäreitä, joihin mun panos on... kakku. Tää käy hetki hetkeltä yllättävämmäksi. Sen lisäksi olen saanut kakkutilauksen. Siis eka tilaus eikä mun tarjoomus! Sen aika on vasta marraskuussa, mutta suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa.

Lahjakkaita ajatuksia kaikille :)

Oho, meinasin unohtaa! Olen kotona sairastamassa ja PÄ kaipaa tekemistä. Löysin netistä hyvältä vaikuttavan muovailuvahan ohjeen. Olemme muovailleet sillä eilen ja tänään ja voin suositella! Massa oli edullinen, helppo ja nopea valmistaa, sitä on mukava muovailla eikä se juurikaan murene ja se säilyy jääkaapissa. En ole vielä muovaillut kakun päälle koristeita, joten harjoittelin massalla

Näin ne hommat etenee.