Meillä meni tänään verhot vaihtoon ja nyt pikku-Äijä leikkii ihan haltioituneena verhoklipsuilla. Siitä ja pÄ:n muistakin tekemisistä tuli pari hyvää lahjavinkkiä mieleen.

Äitini toi viimeksi pikku-Äijälle tuliaisina... TRAKTORIKUVASTOJA! Ne on ihan Älyttömän Hienoja ja niitä voi (pitää?) aina potalla lukea. Kaikki muutkin kuvastot menee pottalukemisiksi ja niistä yhdessä etsitään erilaisia kuvia. Keksin, että erilaisia kuvia leikkaamalla voi tehdä pienelle melkoisen aarrekirjan. Siihen ei tarvita kuin joku vihko, hyvää liimaa (huonot liimat on grr), sakset ja kuvia. Vihkosta, tai siis aarrekirjasta, voi tehdä just sellaisen kuin milloinkin on trendikästä. Traktorit ovat olleet meille jo jonkin aikaa kuuminta hottia, mutta myös Hello Kitty ja Muumit on rankattu aika korkealle. Aarrekirjaan voi kehittää jonkin tarinan tai vaikka liimailla samoja värejä yhteen tai ihan mitä vain. Ja jos eri tuotemerkit (esim. Hello Kitty) ahdistaa, löytyy paljon brändittömiäkin kuvia.

Sitten toinen vinkki tuli mieleen noista verhoklipsuista (joista juuri tuli myös verhoklipsukakku:). Meillä oli lapsena Ihania erilaisia nappeja hienossa rasiassa. Niitä oli mukava näprätä ja leikkiä nappikauppaa. Nappeihin ajattelin meillä soveltaa tuota aarreteemaa. Olen ostanut askartelukaupasta pienen puisen aarrearkun, jonka voi päällystää vaikka... napeilla. Oikeasti arkun voi koristella ihan miten vaan, mielikuvitusta vain kehiin. Sitten aarrearkkuun voi kerätä erilaisia (hienoja) nappeja, mutta verhoklipsuinnostuksen perusteella sanoisin, että hieno ulkonäkökään ei ole mikään vaatimus, bonusta korkeintaan. Nappien koko kannattaa miettiä iän ja maistelun mukaan, mutta pieniä nappeja voi myös ommella yhteen, jolloin ne eivät niin herkästi mene kurkusta alas. Jos nappiaarteen antaa lahjaksi eikä tiedä sopivaa nappikokoa, niin silloin lahja vain avataan lapsen hyvin tuntevan kanssa, jolloin vanhempi voi käyttää veto-oikeuttaan. Kannattaa varata silloin lahja-arkkuun sekä isoja että pieniä nappeja.

Mutta nyt päätän näihin nappikauppa-ajatuksiin. Me lähdemme ulos aurinkoon :)