Ah, vähitellen sormeni taipuvat taas kirjoittamaan. Ennen joulua iski totaalinen kirjoituskrapula ja esim. tekstareiden kirjoittaminen tökki rakkahasti, mutta nyt tekstareiden kirjoittaminen taas sujuu ja olen saanut yhden kolumninkin jo liikenteeseen, joten nyt voin taas palata bloginkin pariin.

Joulu oli jo pian kuukausi sitten, enkä ole juuri kirjoittanut joululahjoista mitään, kääk! Pakko kuitenkin todeta, että en aio niistä (vielä?) kirjoittaakaan. Todettakoon kuitenkin, että saimme ihania lahjoja! Toivottavasti meidän lahjamme olivat myös saajistaan mukavia. Ja jouluasioista sellainen vinkki, että jos kotona kaapit huutavat tyhjyyttään, saisi nyt alennusmyynneistä esim. hyviä lahjarasioita ensi jouluksi. Meillä ei kaappien tyhjyysongelmaa ole... Alennusmyynneistä saattaa kuitenkin tehdä vaikka kuinka lahjakkaita löytöjä. Myös hyvinkääläisille ja täällä päin asioiville tiedoksi, että Anttilassa on remonttiale. Sielläkin on löytöjen mahdollisuus!

No, jos en aio vielä kirjoittaa joululahjoista, niitä mitäs lahjaraportoitavaa mulla sitten on? No... Sain eilen blogilukijalta kysymyksen tuparilahjoista. Pari vinkkiä tuli mieleen. Mitä pidempään tupaansa vaihtanut on asunut omillaan, sitä vähemmän hän todennäköisesti Tarvitsee tavaroita. Huippujutut ovat tietenkin aina omassa kategoriassaan, mutta monesti lahjat, jotka eivät juuri lisää tavaramäärää, voivat olla suosikkeja. Perinteinen lahjahan on leipä ja suola, mutta sitä voi tuunata vaikka miten. Nykyään myynnissä on ties millaisia erikois-(öh)suolia ja myynnissä on hyviä esipaistettuja leipiä. Leipoa voi myös itse ja / tai tehdä purkkiin valmiiksi leipäaineita, tästä taisinkin syksyllä kirjoittaa. Lahjaksi voi viedä myös itseleivottuja, paistovalmiita leipiä / sämpylöitä tms., kotona ne vain lykätään uunin sijasta pakastimeen ja poimitaan sieltä lahjakassiin. Leipää ja suolaa voi tuunata niinkin, että laajentaa ajatusta. Jos esim. tiedossa on kosteat tuparit, voi leivän ja suolan toimittaa perille krapula-aamun pelastuksen muodossa, jolloin vaikka sipsit ja keksit voisivat olla hyviä.

(Tupari-)lahjaksi voi viedä myös esim. hedelmiä jossain kivassa astiassa / korissa tms. Kukkaruukuista saa askarreltua helposti melko hienoja. Samoin erilaiset kauniit korit voivat hedelmistä voivat toimia säilytysratkaisuna. Kauniita koreja ei ehkä koskaan voi olla liikaa, hmmm... Hedelmät voivat olla tarjolla jo tupareissa tai ne voivat jäädä myöhempään käyttöön. Ja jos haluaa viedä jotain tuparitarjottavaa, sittenhän voi viedä vaikka mitä. Nyyttäriperinne kunniaan :)

Sitten vielä yksi, jostain lehdestä bongattu vinkki. Aika kivan säilytysastian esim. sokerille saa niin, että kirjoittaa lapulle "sokeri", teippaa sen haluamansa lasipurkin sisään tekstipuoli näkyviin ja dremelöi (en tiedä, onko tämä näppärä termi kehitetty meidän taloudessamme:) tekstin purkin kylteen. Tekstiä voi sitten korostaa jollain värillä halutessaan, mutta raavittu lasi ei välttämättä tarvitse mitään lisää. Ja jos haluaa viedä em. sokeripurkin, voi purkin täyttääkin, mutta sokeriakin voi tuunata. Esim. vaniljatanko sokerin joukossa antaa ihanan säväyksen sokeriin. Sitä voisi maustaa myös vaikka kuivatuilla appelsiini- tai limeviipaleilla (hedelmä viipaleiksi ja pitkäksi ajaksi matalaan lämpöön uuniin, luulisin), yrteillä (voisikohan rosmariini toimia ihan sellaisenaan?) tai mikä nyt mieleen juolahtaa. Kannattaa miettiä jotain sokeripurkin ulkopuolelta :D

Tähän ontuvaan kielikuvaan päätän tällä kertaa. Tuntuipas mukavalta kirjoitella tällaisia taas pitkästä aikaa :) Tämä lupaa hyvää kirjalliselle tuottamiselle ja palaan todennäköisesti tännekin mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.