Kirjoitin viimeksi kodinhegetärhetkistäni ja jatkan vielä vähän. Samalla ilmeisesti melko monen lapsiperheen hyväksi testaama lahjavinkki.

Olimme grillaamassa ja chillaamassa ystäviemme luona alkuviikosta. Vein sinne jo aiemmin mainitsemani lakkajäätelötortun. Kuvan olisin voinut tietysti vain lisätä aiempaan postaukseen, mutta ehkä tämä herkkuvieminen ansaitsee vähän lisätietojakin. Kyseessä on siis jostain keittokirjasta juuri bongaamani resepti, joka minun toteuttamani näytti tältä:

Jälkkäri oli helppo ja hyvä! Ohjeessa murskattiin valmiita mantelilehtiä, mutta mä leivoin nekin eikä ohje tuolla lisäleipomisellakaan ollut hankala. Keksit murskattiin ja lakkajäätelömassa valmistettiin perusjäätelöohjeen mukaan, makuna ohjeessa ja tässä toteutuksessa lakkahillo. Pohjalle laitettiin keksikerros, päälle puolet jäätelömassasta, keksejä, massaa ja keksejä päälle. Sitten vain pakastumaan ainakin seuraavaan päivään. Toihan toimisi varmaan melko millä mauilla tahansa ja eiköhän tuohon kävisi muutkin keksimurut, esim. suklaakaurakeksit... Mä oon vielä koristelualoittelija enkä tähän keksinyt (tai muistanut ottaa mukaan) muuta kuin tuon mansikan. Jos kekseinä käyttää tuota em. suklaakauraa, voisi päälle vaikka spritsata suklaapitsin, kuten esim. Monalisa on tehnyt. En tiedä, miten lakka ja suklaa toimivat yhdessä, mutta voihan sitä makuakin vaihtaa.

Ystäviemme kuopus sai synttärilahjaksi keväällä asuntoautokakun. Pian on esikoisen synttäreiden vuoro ja keskustelimme chillaamisen lomassa hänen kakustaan. Ensin toiveissa oli merimaisemakakku, jossa on vain vähän mitään, mutta suunnitelmat tuntuivat vielä elävän. Yhdessä tehty kakkukuva tuntui jännittävän liikaa, joten tein tulevalle sankarille kaksi kakkupohjan kokoista ympyrää, joihin hän saa tehdä omat suunnitelmansa ja joista minä yritän siirtää ne kakulle. Merimaisemakakkuun ehdotin vaaleansinistä kermavaahtoa reunoille ja se tuntui kiinnostavan, joten se saattaa päästä myös toteutukseen.

Kävimme eilenkin ystävien luona ja sinne tein aiemmin mainitsemani daim-kakun eli suklaamantelikakun Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta. Minä sain kakusta tämän näköisen (koristelu lähes suoraan kirjan ohjeen mukaan):

Olin kakkuun melko tyytyväinen ja se näytti kuulemma lähes ammattilaisen tekemältä. No, palat eivät olleet tasaisia, mutta muuten se oli ihan jees. Kakkuun tuli pohja tummista kekseistä ja voista, massa hyydytettiin jääkaapissa yön yli. Tein kakun ohjetta pienempään vuokaan ja vaikka kyseessä oli melko pieni muutos, olisi se kannattanut huomioida pohjaa tehdessä. Liian (?) paksu keksipohja oli ja on hankala leikata. No, opinpa taas. Täytteeseen tuli kermaa, vaniljarahkaa, sokeria, valkosuklaata ja daimia. Se oli musta melko makea ja mahdollisella seuraavalla kerralla jätän valkosuklaan pois ja korvaan vaniljarahkan pehmeällä maitorahkalla (huipputuote, kannattaa kokeilla!). Lisäksi opin, että massan daim kannattaa leikata pienen pieneksi, isot palat  hankaloittavat nekin leikkaamista. Näistä pienistä epäkohdista huolimatta kakku oli varsin hyvää :)

Sitten se lupaamani lapsiperheiden suosittelema vinkki. Pikku-Äijämme täyttää ensi kuussa jo kaksi vuotta ja hän sai eilen ensimmäisen lahjansa, nimittäin Linnut äänessä -nimisen kirjan. Ihana kirja! Tunnistan itse (äänen perusteella) ehkä variksen, käen ja naakan, joten pÄ:n lintuoppiminen ei ole aiemmin ollut kovinkaan hyvissä kantimissa. Kirjassa on esitelty 150 lintua ja siitä saa kuunnella niiden äänet. Ei siis mitään erillisiä cd:itä vaan lintujen äänet kuulee nappia painamalla. Ystäväni kertoi saaneensa vinkin eräältä äititutultaan ja sen jälkeen hän oli bongannut kirjan useissa lapsiperheissä. Kirjaa oli käytetty mm. kiukkupuuskien hillitsemiseen ja automatkojen viihdykkeeksi. Monipuolinen kirja :) Ystäväni lukee blogiani ja häntä kuulemma jännitti pÄ:n lahja, mutta paitsi että lahja on tosi hyvä, ei minulle / meille saa jännittää antaa lahjoja! Lahjat ovat <3, aina!

Nyt me lähdemme rakennustyömaakävelylle. Sopivan jännittävää päivää kaikille muillekin :)