Olin eilen kuuntelemassa Heli Laaksosta ja esityksestä sain monta lahjaideaa.

Ensinnäkin Heli Laaksosen tuotanto on hyväntuulista ja hyvää, jos sellaisesta tykkää. Minä tykkään. En ole lukenut kuin Sulavoin ja kuunnellut Ratio Sulavoita, mutta olen lukenut hänen kolumnejaan ja muita juttujaan. Kannattaa tutustua. Eräs mielenkiintoinen lahjaidea on myös Heli Laaksosen ja Lauri Tähkän yhdessä tekemä kalenteri. Siinäpä sitä olisi murretta kerrakseen. Tietoa Heli Laaksosesta ja hänen tuotannostaan löytyy hänen kotisivuiltaan.

Lisäksi sain kaksi muuta ideaa suoraan esityksestä. Ensinnäkin köysi autoon esim. hinaustilanteita varten, kuinka monella OIKEASTI on sellainen jo olemassa?! Toisekseen hyvä nuukan ihmisen lahjaidea: kirjastosta lainattu kirja. Eipä tule tavaraa lisää lahjansaajalle, se on kaikin puolin ekologinen ja parhaimmillaan, eli ajoissa palautettuna, jopa täysin ilmainen. Lahjan saajalle pitää vain muistaa kertoa palautuspäivä...

Sitten vielä esityksessä kuultu ja ilmeisesti Raumalla kehitetty suomenkielinen vastine stand upille: pystyhuumori. Kannattaa ottaa käyttöön. Ja pystyhuumorin lisäksi esim. Heli Laaksosen runoilta tai millainen esitys kehenkin kolahtaa esitys on hyvä lahjaidea. Leffat, teatteri, museokäynti (museokaupat ovat lisäksi hyviä lahjakauppoja!) tms. Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.