Ah, nyt voin taas keskittyä Lahja(Ra)kkaana olemiseen pelkän lahjakkaan sijaan. Edellisestä postauksesta on jo aikaa ja näin joulunaikaan se ei kuulosta ollenkaan soveliaalta! Mutta tämän pitkän tauon korvatakseni aloitan Lahja(Ra)kkaan joulukalenterin ja pyrin tuottamaan tänne (ainakin) yhden lahja-ajatuksen / päivä. Ensin pitkällisempi lahjapäivitys alkaen lokakuusta.

Lokakuussa vietettiin Iso-Äijän synttäreitä. Synttärilahjaksi hän sai jo perinteisen "voileipäkakun" (voileipäkakkufriikille kelpaa myös kaksi kerrosvoileipää, joita nimitetään voileipäkakuksi;) sekä Alivaltiosihteerin virallisen juhlakirjan, voin suositella. Ystävämme on vain kaksi päivää IÄ:tä nuorempi, mutta hänen lahjansa odottaa vielä toimittamista. Vastaavasti IÄ sai ystävän perheeltä noin kiljoona pikkumagneettia, joistaa saa kasattua erilaisia muotoja. Magneetteja paitsi on kiljoona, ovat ne kiljoona-vahvoja, joten kokoaminen on monesti helpommin sanottu kuin tehty, tässä yksi esimerkkivideo. Lisäksi IÄ sai kummipojaltamme, 4 v., lahjaksi hama-helmistä tehdyn Salama McQueenin. Se on mahti-hieno ja kunniapaikalla kirjahyllyssä.

IÄ:n synttäreiden jälkeen seuraava lahjakeikka taisi olla yökyläily ystäväperheen luona. He olivat juuri muuttaneet uuteen kotiin, joten tuliaisemme viittasivat myös siihen: veimme suolaa ja sämpyläaineksi, joista leivoin ihanalle aamiaiselle tuoreita sämpylöitä. Sämpyläjauhot sekoitin kauniiseen purkkiin, joka jäi lahjansaajille. Lahja oli mielestäni aika onnistunut, vaikka itse sanonkin :)

Seuraava lahjatapaus lienee isänpäivä. IÄ on vuorotyössä ja työvuoro sattui jälleen isänpäiväksi, joten vietimme isänpäivää jo viikolla. Isänpäivään kuului hyvä aamiainen sekä Pikku-Äijältä lahjaksi saatu kymmenen kerran kortti uimalaan. Yhteistä tekemistä isälle ja pojalle (ja mahdollisesti pieni oma hetki äidille) eli kaikki voittavat, eikö :D Isänpäivänä oma isäni oli siskoni ja hänen poikansa kanssa vielä isänpäiväaamiaisella meillä. Herkkuaamiaisen lisäksi PÄ oli itse maalannut kortin papalleen, kuten oli maalannut myös IÄ:lle ja paapalleen. Kortit toteutettiin niin, että asetin PÄ:n syöttötuoliinsa ja hänen eteensä ison paperin. Otin esiin maalipurkkeja, joista PÄ sai valita parhaat värit, joista sitten lorautin maalia paperille. Sen jälkeen väistin PÄ:n luovuutta, kunnes tuli pesun aika.

Marraskuussa vietetiin myös äitini syntymäpäiviä. PÄ teki edellämainitulla tekniikalla hänelle käärepaperin, johon käärimme hyvän viinipullon. Lisäksi olin tehnyt löytöjä kesällä Lapuan kankureiden myyntipäiviltä ja veimme kuumavesipullon, joka on vilukissalle varsin sopiva lahja. Minua on purrut kakkukärpänen, joten näiden lisäksi veimme myös täytekakun ylitsepursuavine pursotuksineen sekä kakkukoristeen virallisempaa vastaanottoa varten.

Käydessämme Lah(d)essa äitini syntymäpäivälounaalla, toimitimme samalla pienen lahjan syyskuussa syntyneelle tytöntyllerölle ja isosiskolleen. Löysin jo syyskuussa ystävämyynnistä ihan pehmoisen nallepotkarin ja isosiskolle söpön (tai siis ehkä kuitenkin ennemmin hienostuneen:) käsilaukun. Toimitimme samalla keikalla myös pari joulunodotuslahjaa, mutta niistä tarkemmin myöhemmin.

Ennen äidille tehtyjä leipomuksia leivoin usein, mutta niiden jälkeen en ole tehnyt _juuri_ mitään. Jauhopeukaloa kutittaa jo, onneksi pian pääsee taas toteuttamaan itseään leipoenkin. Paitsi että, testasinhan minä suklaapusujen ohjetta à la Marie. Ah, ne olivat hyviä, vaikka kuorrutus ei kovin hyvin (vielä?!) onnistunutkaan. Veimme muutamia pusuja syntymäpäivälahjaksi ystävällemme, jolla on kaksi alle kaksivuotiasta lasta. Suklaa on silloin ehdottoman hyvä lahjavinkki! Hänen vanhempi poikansa, meidän toinen kummipoikamme, täytti kaksi päivää äitinsä syntymäpäivän jälkeen kaksi vuotta. Hänelle veimme lahjaksi Rauta ja petrooli -tapahtumasta ostetun Zetor-paidan. Toivon sekä äidin että pojan pitäneen lahjastaan. Ainakin äidin mukaan isä on pojan paidasta hieman kateellinen ;)

Tuossa vuodatuksessa taitaa olla kaikki tähän väliin ehtineet lahjat, paitsi tietysti jouluun liittyvät lahjat. Eli nyt tämä Lahja(Ra)kas siirtyy virallisesti joululahja-ajatuksiin 2010.

Olemme toimittaneet saajilleen jo ainakin neljä joululahjaa sekä kolme joulunodotuslahjaa. Eläinlaukuista mainitsinkin jo muutama kuukausi sitten. Toinen toimitettu lahja on Kirsi Kunnaksen Kani Koipeliinin kuperkeikat. Se sopii mielestäni varsin monen ikäisille luettavaksi. Ihana runokirja, luin sen ehkä 6 kk PÄ:lle innoissani parissa-kolmessa erässä. Kannattaa ainakin tsekata, suosittelen. Olemme toimittaneet saajilleen myös lämpimiä lahjoja: talviasusteita pienille. Kuten eläinlaukkujakin toimitettaessa, kerroimme vanhemmille lahjojen sisällön, jotta lahjat voidaan avata tarvittaessa jo ennen joulua. Kuka on sanonut, että kaikki lahjat pitää avata vasta aattona?!

Ja sitten vielä ennen joulukalenteria jo toimitettuja joulunodotuslahjoja. Tein kesällä Iittalan Iittalan :) myymälästä löytöjä, mm. pieniä mariskooleja. Tein niihin erilaisia suklaakonvehteja ja toimitimme ystäville joulunodotusta varten. Suklaa on mielestäni Aina ja Kaikille hyvä lahja, nam.

Ylpeänä esittelen vielä ensimmäisen tämän vuoden lahjahankintani, tosin taisin tehdä hankinnan jo viime vuoden puolella. Nelosen piilokameraohjelman juontajalla oli viime jouluna yllään "I want to believe" -paita, jossa oli kuva Joulupukista reessään. Suunnilleen samaan aikaan ystäväni kommentoi FB:ssä jotain Joulupukista ja nämä kaksi yhdistäen oli samantyyppinen paita ehdoton joulunodotuslahjahankinta! Jos tulkitsin oikein, piti ystävänikin lahjastaan.

Noin, nyt on aika joulukalenterille.

1.12.

Ajatuksia erilaisesta joulusta: "Tule ekojoulu kultainen" -artikkeli Yhteishyvä-lehdessä 12/10 aukeamalla 42 -43

2.12.

Äidille hetki omaa aikaa! Ah, isoäiti tuli hoitamaan PÄ:tä ja sain hetken itselleni. Tämä on helposti toteutettava ja varsin ekologinen joululahja, joka lisäsi ainakin tämän äidin hyvinvointia.

3.12.

Mitä lapset haluavat itse ja mitä he haluavat antaa lahjaksi? "Näitä joululahjoja lapset antaisivat itselleen ja vanhemmilleen"

4.12.

Irtiotto arjesta, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa. Minulle se tarkoitti, tällä kertaa, hillumista ja lillumista ystävien kanssa. Kylpyläkeikka, hyvä ravintola ja pieni bilettäminen tekee hyvää! Ravintolassa voi käydä myös koko perheen kesken tai varata "vain" parisuhdeaikaa. Kuten 2.12. lahjavinkin, voi tämänkin tiivistää: Aikaa! Sitä ei koskaan tunnu (nykyään?) olevan liikaa, mutta se ongelma sijaitsee ehkä eniten korvien välissä. Mistä sinä saat itsellesi / parisuhteellesi / perheellesi Aikaa?

5.12.

Samassa linjassa 2. ja 4.12. vinkkien kanssa: myöhäinen aamu. Ah, unta :)

6.12.

Kylminä, hiljaisina talvipäivinä kaivataan jotain lämmintä! Lämmintä voi olla konkreettisesti lämmittävät asiat, kuten villasukat tai -lapaset tai vaikka glögipullo. Lämpimiä voivat olla myös ajatukset, jokin kiva kortti ja / tai pieni lahja mukana. Löysin Hyvinkään aseman lähellä olevista käsityöjoulumyyjäisistä pieniä huopasydämiä. Ihana pikkulahja <3

7.12.

(Tänä vuonna) neljän päivän viikonlopun jälkeen paluu arkeen. Ihana rentoutuslahjaidea on vispilän näköinen päänhierontahilavitkutin. Näyttää hämmentävältä, mutta toimii kuin unelma!

 

Tässä siis kootusti lahja-ajatuksia parilta kuukaudelta. Palaan (toivottavasti!) huomenna jälleen uusilla joulukalenterilahja-ajatuksilla. Ihanaa jouluaikaa :)