Ooh, mun pitää heti korjata yksi unohdus! Pitkän kirjoittelu- ja lahjatauon aikana oli yksi löytö... Löytö sinänsä oli jo ihana, mutta löydön ostopaikka ansaitsee kyllä oman mainintansa.

Olimme pikku-Äijän kanssa viime kuussa Riihimäen taidemuseossa taaperoiden värikylvyssä. Värikylpyjä voi toteuttaa itsekin ja ne ovat hyviä lahjoja joko lapselle tai vanhemmille tai kummille tai kaimalle tai kaikille. Värikylvyn voi antaa lahjaksi vaikka niinkin, että antaa värikylpykeikan tiedoksi lapsen vanhemmille etukäteen ja vie lapsen sinne itse, jolloin samalla värikylpykaveri saa mahtavan kokemuksen lapsen kanssa ja lapsen vanhemmat saavat hetken omaa aikaa. Voin suositella värikylpyjä, melkoisen hauskaa meininkiä :) Kannattaa katsoa lähikylpyjä lähimuseoista. Multakin voi kysyä vinkkejä kotivärikylpyyn.

Nyt meinasin eksyä asiasta, lahjalöytöpaikasta. Olimme siis värikylvyssä Riksun taidemuseossa ja löysin sen museokaupasta ihanuussontsan siskolleni. Siskoni on sininen (?!) ja niin oli sontsakin ja lisäksi siinä oli muistaakseni Monet'n Lumpeita. Oi-oi! Siskoni synttärit ovat vasta kesäkuussa, mutta sontsa oli selvästi hänelle, eikä mulla ollut muita vaihtoehtoja kuin ostaa se. Riihimäen taidemuseon kauppa on melko hankalasti joidenkin tavoitettavissa, MUTTA museokaupat yleensä on ihania löytöpaikkoja. Jopa Lahden historiallisen museon kauppa tarjosi 1990-luvun lopulla joitakin löytöjä, vaikka myynnissä olikin eniten asuntomessutavaroita (asuntomessut oli Lahdessa 1993). Ulkomailta olen löytänyt hyviä tuliaisia museokaupoista, Ateneumin museokaupassa voi viettää vain aikaa ihastellessa ja museokauppoja voi löytyä melkein mistä vain. Jos mietit hyviä lahjaideoita, mars museokauppaan.

Monet: Lumpeita 1908. Kuva kopioitu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Claude_Monet_Water_Lilies_1908.jpg